Sayfalar

18 Mayıs 2015 Pazartesi

Labirent: Alev Deneyleri - James Dashner



Labirent: Alev Deneyleri - James Dashner Kitap Yorumu



    Herkese merhaba. Kitap Mevsimi bloguma hepiniz hoşgeldiniz. Ben Can. Bugün günlerden Labirent; Alev Deneyleri.

    Nasılsınız? İyi misiniz? Ben her zaman ki gibiyim. Yani iyiyim. Golem ve Cin'im sonunda elime ulaştı. Gerçekten kalın bir kitap ve okumaya başladım bile. Sanırım 150'lerdeyim ve şu anlık her şey iyi. Umarım her hangi bir sıkıntıyla karşılaşmam.









Kitap Adı: Labirent: Alev Deneyleri
Özgün Adı: The Scorch Trials
Yazar Adı: James Dashner
Çevirmen Adı: Gizem Yeşildal
Sayfa Sayısı: 400
Fiyatı: 25 TL
Puanım: 5/5
Arka Kapak Yazısı:
    
    Labirent bulmacası çözülünce her şeyin sona ermesi gerekiyordu… 
Thomas, Labirent’ten kaçışın tüm Kayranlılar için özgürlük anlamına geldiğini düşünmektedir. Fakat İSYAN’ın işi henüz bitmemiştir. İkinci Aşama daha yeni başlamıştır: Alev Deneyleri. 

    Kural yok. Yardım yok. Ya başarırsın ya ölürsün. 
Güneş ışınlarından en fazla etkilenen bölge olan Alev’i geçmek için iki haftaları vardır ve İSYAN, işlerini zorlaştırmak için karşılarına binbir türlü tehlike çıkarmaya hazırdır.

    Arkadaşlıklar sınanacak. Sadakat sorgulanacak. Hiçbir şey kesin değil! 
Kayranlılar önlerine çıkan tüm tehlikelerle yüzleşmeye hazır olsalar da kurtuluşun tek yolu diğerlerini yok etmekten geçiyor olabilir.

    “Nefes kesici, sinematografik bir macera.” -Publishers Weekly 

    “İlk kitabı sevenler bu nefes nefese maceranın da esiri olacaklar.” -Children’s Literature 

    “Bu heyecan dolu kitaptaki ahlaki ikilemler ve ölümcül bir ortamda hayatta kalmaya çalışan çocuklar, hikâyeyi daha da etkileyici bir hale getiriyor.” -VOYA 

    “Gerçekte neler olduğunu anlamaya çalışan karakterlerle okuru da meraka sürükleyen bu devam kitabında heyecan hiç sönmüyor. 
    Son ana kadar kalbiniz sıkışacak.” -Kirkus Reviews 

    “Müthiş bir macera; sürükleyici, zekice.” -Newsday



Labirent serisinin ilk kitabı olan Ölümcül Kaçış'ın yorumuna buradan ulaşabilirsiniz.

    Labirent serisini ne kadar sevdiğimi bundan bir önceki yorumumda bahsetmiştim. Okuduğum ilk seri ve okuduğum ilk fantastik kitaptı. Yeni kitap okuyan birisi henüz hangi türü sevdiğini bilmez fakat ben bu seriyi okuduktan sonra fantastiği ve distopyayı sevdiğimi anladım. Bu kitap ilk kitaptan daha güzeldi.

    Uyarı: İlk kitabı okumayanlar bu yorumu okumasınlar. Çünkü ilk kitaptan çok spoiler yiyebilirsin. Fakat ilk kitabı okuyanlar devam edebilir.

     Bildiğiniz üzere ilk kitabın sonunda Thomas, Teresa, Newt ve diğer bazı Kayranlılar labirentten çıkmayı başarmışlardı ve bir kaç kişi onları alarak güvenli bir yere götürmüşlerdi. Burada onlara yiyecek, içecek, giysi ve yatak verilmişti. Ve ikinci kitap burada başladı.

    Herkesin keyfi yerinde. İsyandan kurtulduklarını düşünüyorlar ve rahat rahat yaşamlarını sürdürüyorlar. Teressa'yı farklı bir odaya aldılar. Her ne kadar Thomas'la zihin yoluyla konuşabilseler de Teressa ona bir şeylerin ters gittiğini söylüyor. Bir süre sonra da Teressa ortadan kayboluyor. Thomas onunla ne yüz yüze ne de zihin yoluyla konuşabiliyor. Ve artık sıkıntılar ortaya çıkmaya başlıyor. Anlıyorlar ki İsyan'ın işi henüz bitmedi. Ondan hala kurtulamadılar. Labirent deneyinden sonra yeni bir deneye girdiklerinin farkında bile değiller. Alev deneyleri...


   Yatakhaneye günlerdir yemek gelmiyordur. Suyu banyodan temin edebiliyorlar fakat yemek yoktur. Hepsi halsiz düşmüşlerdir. Açlığın zulmü tüm yatakhanede etkisini gösteriyordur. Ve artık yatakhaneden çıkma zamanı gelmiştir. Büyük uğraşlar karşısında yatakhaneden çıkarlar ve karanlık koridorun içinden geçerek büyük bir odaya ulaşırlar. Işığı açtıklarında gördükleri manzara karşısında şoka uğrarlar.


     Aslında bu yorumu kısa tutacağım çünkü bu kitap bir serinin devam kitabı ve ne kadar spoiler vermeden devam edebilirim bilemiyorum. 


    Kitap gerçekten ama gerçekten güzeldi. Bence ölümcül kaçıştan daha güzeldi. En azından bunda zihnimde canlandıramadığım bir yer yoktu. Ayrıca kitaba katılan yeni karakterler de gerçekten harikalar. Bir de Izdırap Verenlerden sonra, kitabın sonlarına doğru yeni bir canavar çıkacak. 


    En önemli kısımlardan biri de Işıl hastalığı. Güneş Patlamaları yüzünden Dünya yaşanılması zor bir hale gelmiş ve üstüne bir de Işıl denen bulaşıcı bir hastalık yayılmış. Durum böyle olunca Thomas ve arkadaşlarının bu hastalıkla mücadelesi kitabı çok güzel bir yere götürüyor. 


    Ölümcül Kaçıştan aklıma takılan soruların çoğunun cevabını alamadım fakat bu sorun değil. Üçüncü kitap için daha büyük bir istek uyandırıyor.


     Bir sonraki kitap yorumum Labirent: Son İsyan. Yorumu yayınlayana kadar kendinize iyi bakın. 



Bu kitap gerçekten güzeldi. Beş kupayı hak ediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder